miercuri, 21 septembrie 2011

8 Exercitii care iti imbunatatesc pozitia coloanei


Moblitatea gatului – pentru sanatatea coloanei cervicale


Exercitiul 1: Stati in picioare, cu varfurile departate si mainile sprijinite pe bazin. Faceti aplecari ale capului in fata, in spate si in lateral, cate doua aplecari pe aceeasi parte apoi schimbati. Faceti 20 de serii pentru fiecare aplecare a capului. 

Exercitiul 2: In aceeasi pozitie incercati sa rotiti capul in ax spre spate, o data prin stanga, o data prin dreapta, ca si cand ati dori sa va uitati in spate. Faceti 20 de serii din acest exercitiu.

Exercitiul 3: Mentineti capul 30 de secunde aplecat in fata, apoi in spate, apoi in laterale, apasand cu bratele. Relaxati apoi gatul. 

Exercitiul 4: Rotiti capul lent, lasand gatul moale, 10 rotiri complete spre stanga, 10 rotiri complete spre dreapta.


Exercitii pentru coloana toracica

Exercitiul 5: Miscarile bratelor destind atat centura articulatiei umarului, cat si coloana toracica si grilajul costal. Exercitiul consta in ridicarea bratelor la nivelul umarului, apoi adunarea acesta in fata, apoi trimiterea lor cat mai in spate ca si cand ati vrea sa le atingeti, insa fara a cobora bratele de la nivelul umarului.

Exercitiul 6: rotiti bratele de cate 20 de ori fiecare spre spate, intr-un plan astfel incat bratele sa treaca pe langa trunchi si pe langa ureche. Rotiti intai separat bratele, apoi amandoua odata tot de 20 de ori. Atentie insa, bratele nu au voie sa se indoaie de la cot, ele se tin drepte. 

Exercitii pentru coloana lombara (mijloc)


Exercitiul 7: Stati in picioare cu varfurile departate si mainile sprijinite pe mojloc. Va aplecati in fata, tinand coloana dreapta, apoi cat mai pe spate, lasand si capul pe spate. Din nou in fata si tot asa, pana repetati de 30 de ori aplecarile pe fiecare parte.

Exercitiul 8: Va aplecati apoi cu trunchiul spre stanga si spre dreapta, cat mai mult puteti, facand aplecari lente.
Faceti 30 astfel de aplecari pe fiecare parte. 

Sursa:Kudica





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu