miercuri, 21 septembrie 2011

5 EXERCITII USOARE CARE ITI RIDICA SANII


Exercitiul cu mingea


Acesta este un exercitiu de inceput si de relaxare. Va asezati confortabil pe spate cu o minge de dimensiunile cei din imagine in maini. Daca simtiti ca bratele va amortesc in pozitia respectiva, luati din cand in cand pauza si relaxati bratele.
Cu timpul aceasta senzatie de amortire si oboseala a bratelor va disparea. 
Faceti tot felul de miscari cu mingea astfel incat sa nu indoiti bratele. Miscati mingea inainte si inapoi, cu miscari de amplitudine maxima, faceti rotiri ampple, rapide si lente.
Aveti la dispozitie 5 minute sa va jucati cu mingea.

Flotari


Flotarile sunt destul de grele pentru cele care nu le-au incercat niciodata. Ideal este sa ajungeti sa faceti 20 de flotari la sol. Dar pana la aceasta performanta incepeti astfel: 30 de flotari la perete. Va asezati in pozitie oblica la perete si faceti flotarile, avand grija sa va asezati palmele sub zona umerilor. Exista mai multe tipuri de flotari, dar acestea cu distanta dintre brate aproximativ egala cu cea a umerilor sint flotari indicate pentru sani si pectorali frumosi. Cand reusiti sa faceti cu usurinta flotarile la perete, puteti incepe flotarile pe banca (sau pe spatarul de la fotoliu), astfel incat sa va acomodati in timp sa faceti cu usurinta 30 de flotari. 
In final, dupa ce ati trecut prin acesti pasi, puteti incepe flotarile la sol.
Cum spuneam mai sus, ideal este sa ajungeti la 20 de flotari corect efectuate.

Exercitii cu bratele


In general aproape toate exercitiile cu bratele au si efect de ridicare si tonifiere a sanilor. In cazul de fata acest exercitiu foloseste o gantera usoara, cu greutate intre 1 kg si maxim 3 kg, la alegere.Va asezati in picioare cu calcaiele departate si un brat in sold, iar in celalalt brat tineti gantera. Ridicati gantera sus, apoi aplecat trunchiul ca in imagine. Faceti 20 de aplecari pentru fiecare parte.


Exercitiu pentru sani si coloana


Va asezati ca in imagine, cu spatele drept si capil lasat pe spate. Cu privirea veti urmari mingea pe care o transferati dintr-o mana in alta pe deasupra capului, incarcand sa indoiti cat mai putin bratele. Faceti 40 de transferari a mingei dintr-o mana in alta.

Exercitiul cu prosopul


Prosopul poate fi inlocuit de un cordon inextensibil sau chiar de o curea. Prindeti prosopul de marginile sale si incercati sa-l treceti in spate fara sa indoiti bratele. Cu fiecare zi de exercitii incercati sa micsorati dinstanta dintre pumni. Ideal este sa ajungeti la distanta egala cu cea a umerilor.
Programul de exercitii din acest articol in general nu depaseste jumatate de ora si este recomandat zilnic.
  
  SURSA: Kudica 

         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu