luni, 3 octombrie 2011

Dans

    

     Dansul este un mod placut de a ne dezvolta armonios, de a ne relaxa si de a face miscare in acelas timp. Prin dans ne putem imbunatatii sanatatea  dar putem sa atragem si privirile celor din jur cand ne aflam in club sau la petreceri.
 
    Dansul ne face sa avem mai multa incredere in noi insine. Acest tip de miscare actioneaza toti muschii corpului, ne ajuta sa ne mentinem o tinuta corecta tot timpul, fetelor le imprima feminitate, gratie in miscari, le mentine tonusul muscular, iar prin solicitarea soldurilor si a picioarelor previne celulita.
 
De asemenea dansul ajuta la o mai buna coordonare a miscarilor, dezvolta echilibrul si mentine greutatea corporala. Nefiind un sport care se practica individual, el dezvolta capacitatea de lucru in echipa, imbunatateste comunicarea, combate timiditatea si creste increderea in forte proprii, reduce stresul.
 
Diversitatea varstelor si mediilor sociale ale celor care participa la curs conduc la o mai buna socializare. La un anumit nivel dansul presupune competitie intre perechi acest lucru are efect benefic asupra dezvoltarii ambitiei, a spiritului de invingator, dar si a creativitatii.
 
    Sunt multi oameni inhibati care au impresia ca nu stiu sa danseze. Nici noi nu ne-am nascut invatati, insa dorindu-ne sa dansam, sa intram intr-o alta lume mult mai frumoasa, am reusit. Consideram ca aceste temeri sunt nefondate si ca nu ar trebui privit dansul cu teama avand in vedere ca atmosfera din sala este una de petrecere si nicidecum una de stress si teama.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu