luni, 3 octombrie 2011

Cha Cha



         Cha Cha este unul din dansurile mai noi Latino Americane fiind dansat pentru inceput pe ringurile din America la inceputul anilor 50, urmat indeaprope de Mambo din care a si evoluat, muzica fiind mai lenta decat cea de Mambo.
 
          Conga a fost dansul de inceput din care au evoluat Rumba si Cha Cha impreuna cu ritmurile Africane si chitara spaniola. Enrique Joren a promovat Cha Cha-ul incepand cu anul 1951, ideea acestuia fiind ca ar trebuie creata o muzica special pentru dans si nu doar de ascultat sau pentru o anumita clasa sociala mai selecta.
 
    Dupa al doilea Razboi Mondial Mambo a fost inlaturat de catre Cha Cha care a devenit popular incepand cu anul 1956.
 
   Cha-cha-ul este un dans plin de viata, ce implica miscari rapide ce trebuie sa degaje o atmosfera vesela, de joaca, putin obraznica, strengareasca. Are un ritm sacadat, plin de vitalitate si forta, dansandu-se pe melodii ce au imprumutat multe elemente din jazz, beat si disco.

     Are o tenta de mars in executia figurilor, caracteristic fiind miscarea relaxata de solduri si varful piciorului care urmareste in permanenta ringul de dans, genunchiul conducand intreaga miscare a corpului. Finalizarea miscarilor se face cu pozitionarea greutatii(partii superioare a corpului) pe/deasupra piciorului cu care s-a executat pasul. Are un ritm vioi, sincopat si sustinut, cu foarte multe miscari expresive de trunchi.
 
    Are un ritm de 4/4, in muzica autentica de cha-cha se poate auzi o legatura ritmica intre fiecare masura din acesta rezultand per total un ritm de 1,2,3,4 & 1,2,3,4 & 1 etc. 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu